ESTA Visa – Έλληνες Υπήκοοι


Αυτή η σελίδα είναι διαθέσιμη στις ακόλουθες γλώσσες: ENGLISH | GREEK

Χώρα: Ελλάδα

Πρωτεύουσα: Αθήνα

Απαιτείται ESTA: Ναι

Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες του Προγράμματος Απαλλαγής από Βίζα, το οποίο επιτρέπει στους κατόχους ελληνικού διαβατηρίου να ταξιδέψουν στις Ηνωμένες Πολιτείες χωρίς βίζα. Στις 12 Ιανουαρίου 2009, η ESTA (Ηλεκτρονικό Σύστημα Ταξιδιωτικής Άδειας) έγινε προαπαιτούμενο του Προγράμματος Απαλλαγής από Βίζα. ESTA είναι ένα σύστημα ηλεκτρονικής αίτησης που διατίθεται σε όλους τους ταξιδιώτες που προέρχονται από Χώρες Απαλλαγής από Βίζα, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας. Το Πρόγραμμα Απαλλαγής από Βίζα, από τη στιγμή που άρχισε να ισχύει, έχει απλοποιήσει το ταξίδι στις Ηνωμένες Πολιτείες για εκατομμύρια ταξιδιώτες, απαιτώντας μόνο ένα μηχανικά αναγνώσιμο διαβατήριο. Οι ταξιδιώτες που σκοπεύουν να επισκεφτούν τις ΗΠΑ μπορούν να υποβάλουν από πριν αίτηση για Ταξιδιωτική Άδεια (ESTA). Ένα μηχανικά αναγνώσιμο ή ηλεκτρονικό διαβατήριο από χώρα Απαλλαγής από Βίζα αποτελεί υποχρεωτικό προαπαιτούμενο για την αίτηση. Αυτή τη στιγμή, οι περισσότερες χώρες εκδίδουν ηλεκτρονικά διαβατήρια. Ολόκληρη η διαδικασία αίτησης ESTA διεξάγεται ηλεκτρονικά και εκτελείται από το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (DHS). Μόνο το DHS έχει το δικαίωμα να αποφασίσει εάν μια αίτηση για Ταξιδιωτική Άδεια θα εγκριθεί ή όχι.

Η ταξιδιωτική άδεια δεν είναι βίζα και παρέχεται μόνο στους υπηκόους των χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Απαλλαγής από Βίζα. Οι ταξιδιώτες από χώρες που δεν συμμετέχουν στο πρόγραμμα αυτό θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση για τουριστική βίζα Β-2 σε μια πρεσβεία των ΗΠΑ. Ο σκοπός της ESTA είναι να επιτρέψει στο Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) να υποβάλει προκαταρκτικό έλεγχο σε όλους τους ταξιδιώτες του Προγράμματος Απαλλαγής από Βίζα πριν αναχωρήσουν από τις αντίστοιχες χώρες τους. Συνιστάται στους Έλληνες ταξιδιώτες με προορισμό τις ΗΠΑ να υποβάλουν αίτηση για Ταξιδιωτική Άδεια τουλάχιστον 72 ώρες πριν από την αναχώρησή τους. Μια εγκεκριμένη Ταξιδιωτική Άδεια δεν εγγυάται είσοδο στη χώρα, αλλά αποτελεί προϋπόθεση για να ταξιδέψουν στις Ηνωμένες Πολιτείες αεροπορικώς ή με κρουαζιερόπλοιο.


Σημαντικά Στοιχεία για την ESTA:

  • Η ESTA (Ταξιδιωτική Άδεια ΗΠΑ) δεν είναι βίζα. Πρόκειται για προκαταρκτική άδεια επιβίβασης σε πλοίο ή αεροπλάνο με προορισμό τις ΗΠΑ.
  • Οι Έλληνες υπήκοοι μπορούν να παραμείνουν στις ΗΠΑ μόνο για 60 ημέρες (υπήκοοι από τις άλλες χώρες του Προγράμματος Απαλλαγής από Βίζα VWP μπορούν να παραμείνουν μέχρι και 90 ημέρες).
  • Ο σκοπός της ESTA είναι να επιτρέψει στην κυβέρνηση των ΗΠΑ να πραγματοποιήσει προκαταρκτικό έλεγχο σε όλους τους ταξιδιώτες του Προγράμματος Απαλλαγής από Βίζα πριν αναχωρήσουν από τις αντίστοιχες χώρες τους.
  • Μόνον οι υπήκοοι κάποιας από τις 38 χώρες Απαλλαγής από Βίζα που εισέρχονται στις Ηνωμένες Πολιτείες στο πλαίσιο του Προγράμματος Απαλλαγής από Βίζα μπορούν να υποβάλουν αίτηση.
  • Συνιστάται να υποβάλετε αίτηση για ESTA τουλάχιστον 72 ώρες πριν από την αναχώρησή σας.
  • Εάν δεν γίνει δεκτή η Αίτησή σας για ESTA, θα πρέπει να υποβάλετε αίτηση για Βίζα Επισκέπτη B-1 ή Τουριστική Βίζα Β-2.
  • Μια εγκεκριμένη Ταξιδιωτική Άδεια ESTA δεν εγγυάται είσοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Γιατί θα Πρέπει να Υποβάλω Αίτηση για ESTA;

  • Στις 12 Ιανουαρίου 2009, οι υπήκοοι των χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Απαλλαγής από Βίζα κλήθηκαν να υποβάλουν αίτηση για ESTA (Ταξιδιωτική Άδεια ΗΠΑ) προκειμένου να δικαιούνται είσοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες.
  • Η Ταξιδιωτική Άδεια ESTA ισχύει για δύο χρόνια και μπορεί εύκολα να επικαιροποιηθεί για μελλοντικές επισκέψεις με νέο δρομολόγιο.
  • Δεν είναι δυνατή η ανανέωση ταξιδιωτικής άδειας μετά τη λήξη της. Όλοι οι ταξιδιώτες πρέπει να υποβάλουν νέα αίτηση σε αυτό το σημείο ή νωρίτερα.

Ποιος Πρέπει να Υποβάλει Αίτηση για ESTA;

  • Κάθε άτομο που σκοπεύει να επισκεφθεί τις Ηνωμένες Πολιτείες στο πλαίσιο του Προγράμματος Απαλλαγής από Βίζα και εισέρχεται στις Η.Π.Α. αεροπορικώς ή μέσω θαλάσσης.
  • Κάθε άτομο που διέρχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες στο πλαίσιο του Προγράμματος Απαλλαγής από Βίζα.
  • Τα παιδιά και τα βρέφη που επισκέπτονται ή διέρχονται από τις ΗΠΑ στο πλαίσιο του Προγράμματος Απαλλαγής από Βίζα οφείλουν να διαθέτουν εγκεκριμένη αίτηση ESTA και να ταξιδεύουν με τα δικά τους διαβατήρια.

Σχετικά με την Αίτηση ESTA

Online διαδικασία αίτησης

Η συμπλήρωση μιας αίτησης διαρκεί λιγότερο από 15 λεπτά

Πάνω από 99% ποσοστό έγκρισης

Υποχρεωτική από τις 12 Ιανουαρίου 2009

Ισχύει έως 2 χρόνια