ESTA Ansøgning


ESTA står for "Electronic System for Travel Authorization". ESTA er et online ansøgningssystem, der er udviklet af den amerikanske regering for at forundersøge rejsende, inden de tillades at boarde et fly eller skib til USA. På grund af de øgede sikkerhedsforanstaltninger, der trådte i kraft den 12. januar, 2009 - skal besøgende under Visa Waiver programmet ansøge om en rejsetilladelse forud for deres tur til USA. Alle rejsende skal også have et maskinlæsbart pas for at få adgang til USA. ESTA ansøgningsprocessen er helt online og styres af U.S. Department of Homeland Security (DHS).


Vigtige fakta om ESTA:

  • ESTA (US Travel Authorization) er ikke et visum. Det er en forhåndsgodkendelse til at boarde et skib eller fly til USA.
  • Formålet med ESTA er at lade den amerikanske regering forundersøge alle Visa Waiver rejsende, før de forlader deres respektive lande.
  • Kun borgere i en af de 38 Visa Waiver lande, som er på vej ind i USA, under Visa Waiver programmet, skal ansøge.
  • Det anbefales at ansøge om en ESTA mindst 72 timer før afgang.
  • Hvis din ESTA ansøgning afvises, vil du være forpligtet til at ansøge om et B-1 visum eller B-2 turistvisum.
  • En godkendt ESTA rejsegodkendelse garanterer ikke indrejse i USA.

Hvorfor skal jeg ansøge om en ESTA?

  • Fra den 12. januar, 2009 skal borgere fra Visa Waiver lande ansøge om en ESTA (amerikansk rejsetilladelse) for at være berettiget til rejse ind i USA.
  • ESTA rejsetilladelsen er gyldig i op til to år og kan nemt opdateres til fremtidige besøg.

Hvem skal søge om en ESTA?

  • Enhver person, der har til hensigt at besøge USA under Visa Waiver programmet ad luftvej eller søvej.
  • Enhver person, der mellemlander i USA under Visa Waiver programmet.
  • Børn og spædbørn, der rejser til eller mellemlander Visa Waiver Program, er også forpligtet til at have en godkendt ESTA ansøgning.

 



 


Om ESTA ansøgninger

Online ansøgningsproces

Ansøgningen tager mindre end 15 minutter

Over 99% godkendelsesrate (kilde: DHS)

Gældende fra den 12. januar, 2009

Gyldig i op til 2 år


Udfyld ESTA Formularen I Fire Enkle Trin

Rejsende med et pas fra et Visa Waiver land kan rejse til USA med en godkendt ESTA rejsetilladelse. Ejer du en pas som giver mulighed for rejse til USA under Visa Waiver programmet? Hvis svaret er "ja", skal du have en godkendt ESTA. Her er fire enkle trin til at udfylde formularen:

  • Trin 1 - Start ESTA formurlaren ved at klikke på den "KLIK FOR AT ANSØGE"-knappen. Indtast alle de nødvendige oplysninger, såsom ansøgerens navn, køn, mail, fødselsdag og pasnummer. Når du har indtastet alle de nødvendige oplysninger, kan du fortsætte til trin 2.
  • Trin 2 - Fortsæt med at indtaste de nødvendige oplysninger, såsom andet statsborgerskab, nødhjælpskontakt og adresse i USA. Når du har indtastet alle de nødvendige oplysninger, kan du fortsætte til trin 3.
  • Trin 3 - I 3 trin kan du indtaste dit fornavn, efternavn, dine betalingsoplysninger og faktureringsoplysninger. Indsend en sikker betaling for din ansøgning for at fuldføre trin 3.
  • Trin 4 - I trin 4 kan du se, at du har sendt din ansøgning for gennemgang og behandling. Du vil modtage din ESTA via mail i PDF-format, hvis du er godkendt.

Hvilke oplysninger er nødvendige for at udfylde online ESTA formularen?

  • Dit navn, fødselsdato og mailadresse.
  • Dine forældres navne.
  • Dine pasoplysninger (nummer, udstedelsesland, udløbsdato).
  • Din nødstilfældekontakt.
  • Adressen på dit ophold i USA fra ansøgningstidspunktet (ikke påkrævet, hvis du mellemlander i USA).
  • Oplysninger om din historik med smitsomme sygdomme, hvis gældende.
  • Oplysninger om din historik over anholdelser eller straffedomme for visse forbrydelser, hvis gældende.
  • Oplysninger om din historik over udvisning eller tilbagekaldelse af visa, hvis gældende.

Tjek her, hvis du allerede har en godkendt ESTA ansøgning.