ESTA Pieteikums


ESTA ir saīsinājums terminam Electronic System for Travel Authorization (Elektroniskā sistēmā ceļošanas atļaujām). ESTA ir tiešsaistes pieteikumu iesniegšanas sistēma, kuru izstrādāja Amerikas Savienoto Valstu valdība, lai savlaicīgi pārbaudītu ceļotājus pirms tie ierodas ASV. Paaugstināto drošības prasību dēļ, kas stājās spēkā 2009. gada 12. janvārī, ceļotājiem, kas ieceļo ASV Bezvīzu ceļošanas programmas ietvaros, ir jāpiesakās ceļošanas atļaujas saņemšanai. Kā ari, visiem ceļotājiem ir jābūt datorlasāmām pasēm, lai ieceļotu ASV. ESTA pieteikšanās process notiek tiešsaistē un tā īstenošanu nodrošina ASV Iekšzemes drošības dienests (DHS).


Svarīgi fakti par ESTA:

  • ESTA (ASV ceļošanas atļauja) nav vīza. Šī atļauja ir nepieciešama, lai kāptu uz kuģa vai lidmašīnas, kas dodas uz ASV, borta.
  • ESTA mērķis ir ļaut ASV robežsardzei savlaicīgi pārbaudīt visus ceļotājus, kas uz ASV dodas Bezvīzu ceļošanas programmas ietvaros, pirms tie pamet savu valsti.
  • Tikai 38 Bezvīzu ceļošanas programmas dalībvalstu pilsoņiem ir tiesības ieceļot ASV šīs programmas ietvaros.
  • Ir ieteicams iesniegt ESTA pieteikumu vismaz 72 stundas pirms došanās ceļā.
  • Ja jūsu ESTA pieteikums tiek noraidīts, jums būs jāpiesakās B-1 vai B-2 vīzai.
  • Apstiprināta ESTA ceļošanas atļauja negarantē atļauju ieceļot Amerikas Savienotajās Valstīs.

Kāpēc man jāpiesakās ESTA saņemšanai?

  • Sākot ar 2009. gada 12. janvāri, Bezvīzu ceļošanas programmas dalībvalstu pilsoņiem ir jāpiesakās ESTA (ASV ceļošanas atļauja), lai ieceļotu Amerikas Savienotajās Valstīs.
  • ESTA ceļošanas atļauja ir spēkā uz laiku līdz diviem gadiem un to ir vienkārši papildināt nākamajiem ceļojumiem.

Kam ir jāpiesakās ESTA atļaujai?

  • Jebkurai personai, kas plāno ieceļot ASV Bezvīzu ceļošanas programmas ietvaros ar kuģi vai lidmašīnu.
  • Jebkura persona, kas izmanto ASV kā tranzītvalsti Bezvīzu ceļošanas programmas ietvaros.
  • Arī bērniem un zīdaiņiem, kas ieceļo ASV vai izmanto ASV kā tranzītvalsti, ir nepieciešama apstiprināta ESTA ceļošanas atļauja.

 



 


Par ESTA pieteikumiem

Pieteikšanās process tiešsaistē

Pieteikumu var aizpildīt 15 minūšu laikā

Apstiprinājumu saņem vairāk par 99% (avots: DHS)

Obligāta prasība no 2009. gada 12. janvāra

Spēkā līdz 2 gadiem


Aizpildiet ESTA Veidlapu Četros Vienkāršos Soļos

Ceļotājiem, kas ir Bezvīzu ceļošanas programmas dalībvalstu pilsoņi, ir atļauts ieceļot ASV ar apstiprinātu ESTA ceļošanas atļauju. Vai jums ir Bezvīzu ceļošanas programmas dalībvalsts pilsonība? Ja atbilde ir "jā", jums būs nepieciešama ESTA ceļošanas atļauja. Zemāk ir aprakstīti četri vienkārši soļi pieteikuma aizpildīšanai:

  • 1. solis - Sāciet ESTA veidlapas aizpildīšanu, klikšķinot uz pogas "SPIED, LAI PIETEIKTOS" (Click to apply). Ievadiet visu nepieciešamo informāciju, piemēram, vārds, uzvārds, dzimums, e-pasts, dzimšanas datums un pases numurs. Pēc visas pieprasītās informācijas ievadīšanas turpiniet ar 2. soli.
  • 2. solis - Turpiniet ievadīt pieprasīto informāciju, piemēram, informāciju par citām pilsonībām, personu saziņai ārkārtas situācijās un uzturēšanās adrese ASV. Pēc visas pieprasītās informācijas ievadīšanas turpiniet ar 3. soli.
  • 3. solis - Šajā solī jums ir jānorāda vārds un uzvārds, kā arī nodevas apmaksai nepieciešamā informācija. Ar drošo maksājumu apmaksājiet pieteikuma apstrādes nodevu, lai pabeigtu 3. soli.
  • 4. solis - Ceturtajā solī tiks apstiprināta veiksmīga jūsu pieteikuma iesniegšana apstrādei. Apstiprinājuma gadījumā, jūsu ESTA atļauja tiks nosūtīta PDF formātā uz jūsu e-pastu.

Kāda informācija ir nepieciešama, lai aizpildītu ESTA pieteikumu?

  • Jūsu vārds, uzvārds, dzimšanas datums un e-pasta adrese.
  • Jūsu vecāku vārdi un uzvārdi.
  • Jūsu pases dati (numurs, izdošanas valsts, derīguma termiņš).
  • Kontaktpersona ārkārtas situācijām.
  • Adrese, kurā plānojat atrasties ASV pieteikuma iesniegšanas brīdī (nav nepieciešams, ja izmantosiet ASV kā tranzītvalsti).
  • Informācija par slimošanu ar infekcijas slimībām, ja attiecināms.
  • Informācija par arestiem vai notiesāšanu saistībā ar konkrētiem noziegumiem, ja attiecināms.
  • Informācija par deportāciju vai vīzas atcelšanu, ja attiecināms.

Ja jums jau ir apstiprināts ESTA pieteikums, atzīmējiet šeit.