Vastuuvapautuslauseke: ESTA.us ESTA.us tarjoaa tietoja sähköisestä matkustusluvasta. Tämä sivusto on yksityisomisteinen, eikä se ole yhteistyössä Yhdysvaltain hallituksen kanssa. Me tarjoamme linkkejä kolmansien osapuolten sivustoille, jotka käsittelevät ESTA-hakemuksia lisämaksusta. Vierailijat voivat valita, käyttävätkö he yksityistä yritystä vai hallituksen omaa portaalia matkustusluvan lähettämiseen: esta.cbp.dhs.gov/esta

ESTA Hakemus


ESTA on lyhenne sanoista “Electronic System for Travel Authorization”. ESTA on Yhdysvaltain hallituksen kehittämä verkkohakemusjärjestelmä matkustajien ennaltatarkistamiseksi ennen kuin he matkustavat Yhdysvaltoihin. 12. tammikuuta 2009 voimaan tulleiden lisääntyneiden turvasäädösten vuoksi Visa Waiver-ohjelman kautta matkustavilla matkustajilla tulee olla matkustuslupa ennen matkaa Yhdysvaltoihin. Kaikilla matkustajilla tulee olla myös koneella luettava passi, jotta he pääsevät maahan. ESTA-hakemusprosessi suoritetaan täysin verkossa ja sitä operoi Yhdysvaltain kotimaanturva (DHS).


Tärkeitä tietoja ESTA:sta:

  • ESTA (Matkustuslupa Yhdysvaltoihin) ei ole viisumi. Se on ennakkolupa astua Yhdysvaltoihin matkustavaan laivaan tai lentokoneeseen.
  • ESTA-luvan avulla Yhdysvaltain hallitus pystyy ennalta tarkistamaan Visa Waiver-matkustajat jo ennen kuin he lähtevät omasta maastaan.
  • Vain 38 Visa Waiver-ohjelmaan kuuluvien maiden Yhdysvaltoihin matkustavien kansalaisten tulisi hakea matkustuslupaa.
  • ESTA-luvan hakemista suositellaan vähintään 72 tuntia ennen lähtöä.
  • Mikäli ESTA-lupasi hylätään, sinun tulee hakea B1-vierailijaviisumia tai B2-turistiviisumia.
  • Hyväksytty ESTA-matkustuslupa ei takaa pääsyä Yhdysvaltoihin.

Miksi minun pitäisi hakea ESTA-lupaa?

  • 12. tammikuuta 2009 alkaen Visa Waiver-maiden kansalaisten tulee hakea ESTA-lupaa (Yhdysvaltain matkustuslupa) voidakseen päästä Yhdysvaltoihin.
  • ESTA-matkustuslupa on voimassa jopa kaksi vuotta ja se voidaan helposti päivittää myöhempiä vierailuja varten.

Kenen tarvitsee hakea ESTA-lupaa?

  • Kaikkien, jotka aikovat vierailla Yhdysvalloissa Visa Waiver-ohjelman alaisuudessa ja matkustavat maahan ilma- tai meriteitse.
  • Kaikkien, jotka kulkevat Yhdysvaltojen kautta Visa Waiver-ohjelman alaisuudessa.
  • Lasten ja vauvojen, jotka vierailevat tai kulkevat Yhdysvaltojen kautta Visa Waiver-ohjelman alaisuudessa, tulee myös saada hyväksytty ESTA-lupa.


Tietoa ESTA-hakemuksista

Verkkohakemusprosessi

Hakemuksen täyttäminen vie alle 15 minuuttia

Yli 99 % hyväksymisprosessi (Lähde: DHS)

Pakollinen 12. tammikuuta 2009 alkaen

Voimassa jopa 2 vuotta


Täytä ESTA-lomake neljässä helpossa vaiheessa

Visa Waiver-maan passin omaavat matkustajat voivat matkustaa Yhdysvaltoihin hyväksytyllä ESTA-matkustusluvalla. Omistatko passin, jolla voit matkustaa Yhdysvaltoihin Visa Waiver-ohjelman kautta? Mikäli vastauksesi on “kyllä”, tarvitset hyväksytyn ESTA-luvan. Tässä on neljä helppoa vaihetta lomakkeen täyttämiseen:

  • Vaihe 1 - Aloita ESTA-lomakkeen täyttö klikkaamalla kohtaa “KLIKKAA HAKEAKSESI”. Syötä kaikki tarvittavat tiedot, kuten hakijan nimi, sukupuoli, sähköposti, syntymäaika ja passin numero. Kun olet syöttänyt kaikki tarvittavat tiedot, voit jatkaa toiseen vaiheeseen.
  • Vaihe 2 - Jatka vaadittujen tietojen täyttämistä, kuten muu kansalaisuus, hätäyhteystieto ja osoite Yhdysvalloissa. Kun olet syöttänyt kaikki tarvittavat tiedot, voit jatkaa kolmanteen vaiheeseen.
  • Vaihe 3 - Kolmannessa vaiheessa voit syöttää etunimesi, sukunimesi, maksutietosi ja laskutustietosi. Lähetä turvattu maksu hakemuksestasi viimeistelläksesi kolmannen vaiheen.
  • Vaihe 4 - Neljännessä vaiheessa näet, että hakemuksesi lähetys tarkastettavaksi ja käsiteltäväksi onnistui. Saat ESTA-lupasi sähköpostilla PDF-muodossa, mikäli se hyväksytään.

Mitä tietoja tarvitaan ESTA-hakemuksen täyttämiseen verkossa?

  • Nimesi, syntymäaikasi ja toimiva sähköpostiosoite.
  • Vanhempiesi nimet.
  • Passin tiedot (numero, myöntäjämaa, voimassaolopäivä).
  • Hätäyhteystieto.
  • Vierailuosoite Yhdysvalloissa hakemuksen tekohetkellä (ei tarvita, mikäli aiot vain kulkea Yhdysvaltojen kautta).
  • Tietoa aiemmista tarttuvista taudeista, mikäli sellaisia on.
  • Tietoa aiemmista pidätyksistä tai tiettyjen rikosten tuomioista, mikäli sellaisia on.
  • Tietoa aiemmista karkotuksista tai viisumien kumoamisista, mikäli sellaisia on.

Katso tästä, onko sinulla jo hyväksytty ESTA-hakemus.