ESTA Žádost


ESTA znamená "Elektronický systém pro cestovní povolení". ESTA je online systém žádostí vyvinutý vládou Spojených států, který předběžně kontroluje cestující předtím, než budou moci vstoupit do Spojených států. Vzhledem ke zvýšeným bezpečnostním předpisům, které vstoupily v platnost 12. ledna 2009, musí cestující, kteří cestují v rámci programu bezvízového styku, požádat o povolení před cestou do Spojených států. Také musí mít všichni cestující strojově čitelný pas, aby získali povolení ke vstupu do Spojených států. Proces podávání žádostí ESTA je zcela online a provozuje je ministerstvo pro vnitřní bezpečnost USA (DHS).


Důležité informace o ESTA:

  • ESTA (cestovní povolení USA) není vízem. Jedná se o předběžné povolení pro nástup do letadla nebo na loď směřující do USA.
  • Účelem ESTA je umožnit vládě Spojených států předběžnou kontrolu všech cestujících ze zemí programu bezvízového styku, než opustí své země.
  • O povolení ESTA se mhou ucházet pouze občané jedné z 38 zemí bez vízové povinnosti, kteří vstupují do Spojených států v rámci programu bezvízového styku.
  • Doporučujeme požádat o ESTA nejméně 72 hodin před odjezdem.
  • Pokud je vaše žádost ESTA zamítnuta, budete muset požádat o návštěvnické vízum B-1 nebo turistické vízum B-2.
  • Schválené cestovní povolení ESTA nezaručuje vstup do Spojených států.

Proč musím požádat o ESTA?

  • Počínaje 12. lednem 2009 musí občané ze zemí programu bezvízového styku požádat o ESTA (cestovní povolení do USA), aby byli způsobilí pro cestu do Spojených států.
  • Cestovní povolení ESTA je platné po dobu až dvou let a může být snadno aktualizováno pro budoucí návštěvy.

Kdo musí požádat o ESTA?

  • Kdokoli má v úmyslu navštívit Spojené státy v rámci programu bezvízového styku a vstupuje do USA letecky nebo po moři.
  • Každá osoba, která projíždí Spojenými státy v rámci programu bezvízového styku.
  • Děti a kojenci, kteří navštěvují nebo projíždějí v rámci programu bezvízového styku, musí mít také schválené povolení ESTA.

 



 

O aplikaci ESTA

Online žádost

Požádat trvá méně než 15 minut

Míra schválení nad 99% (zdroj: DHS)

Povinné od 12. ledna 2009

Platí po dobu až 2 let


Vyplňte formulář ESTA ve čtyřech jednoduchých krocích.

Cestující, kteří jsou držiteli pasu ze země bezvízového styku, mohou vstoupit do USA se schváleným cestovním povolením ESTA. Máte vlastní cestovní pas, který umožňuje cestovat do Spojených států v rámci programu bezvízového styku? Pokud je odpověď "ano", budete potřebovat schválené povolení ESTA. Zde jsou čtyři jednoduché kroky k vyplnění formuláře:

  • Krok 1 - Spusťte formulář ESTA kliknutím na tlačítko "KLIKNĚTE A POŽÁDEJTE". Zadejte všechny požadované údaje, například jméno žadatele, pohlaví, e-mail, datum narození a číslo pasu. Po zadání všech potřebných informací můžete pokračovat druhým krokem.
  • Krok 2 - Pokračujte v zadávání požadovaných informací, jako je jiné občanství, kontakt pro případ nouze a adresa ve Spojených státech. Po zadání všech potřebných informací můžete pokračovat třetím krokem.
  • Krok 3 - Ve třetím kroku můžete zadat své jméno, příjmení, platební údaje a fakturační údaje. Odešlete zabezpečenou platbu za žádost, abyste dokončili třetí krok.
  • Krok 4 - Ve čtvrtém kroku zjistíte, že jste úspěšně podali žádost ke kontrole a zpracování. Pokud budete schváleno, obdržíte povolení ESTA e-mailem ve formátu PDF.

Jaké informace jsou potřebné k vyplnění online formuláře ESTA?

  • Vaše jméno, datum narození a funkční e-mailová adresa.
  • Jména rodičů.
  • Údaje z vašeho pasu (číslo, země vydání, datum skončení platnosti).
  • Váš kontakt pro případ nouze.
  • Adresa vašeho pobytu ve Spojených státech v době podání žádosti (není třeba, pokud plánujete tranzit přes USA).
  • Informace o anamnéze infekčních onemocnění, pokud existují.
  • Informace o vaší historii zatčení nebo odsouzení za určité trestné činy, pokud existují.
  • Informace o vaší historii deportace nebo zrušení víz, pokud existují.

Zkontrolujte zde zda již máte schválenou žádost ESTA.