Vastuuvapautuslauseke: ESTA.us ESTA.us tarjoaa tietoja sähköisestä matkustusluvasta. Tämä sivusto on yksityisomisteinen, eikä se ole yhteistyössä Yhdysvaltain hallituksen kanssa. Me tarjoamme linkkejä kolmansien osapuolten sivustoille, jotka käsittelevät ESTA-hakemuksia lisämaksusta. Vierailijat voivat valita, käyttävätkö he yksityistä yritystä vai hallituksen omaa portaalia matkustusluvan lähettämiseen: esta.cbp.dhs.gov/esta

Viisumi USA – Yhdysvaltain viisumin vaatimukset muille kuin Visa Waiver-maille


Kelpoisuustestiin syöttämäsi maan perusteella sinun täytyy hakea Yhdysvaltain viisumia. Sinä et voi matkustaa Yhdysvaltoihin Visa Waiver-ohjelman kautta. Vain 38 Visa Waiver -maan kansalaiset voivat matkustaa Yhdysvaltoihin ilman viisumia 90 päivän ajaksi. Kaikkien muiden maiden kansalaisten (paitsi Kanadan) tulee hakea etukäteen Yhdysvaltain viisumia.


Tieto Visa Waiver-ohjelmasta
Visa Waiver-ohjelma on Yhdysvaltain hallituksen ohjelma, jonka avulla 38 maan kansalaiset voivat matkustaa Yhdysvaltoihin työ- tai turistitarkoituksessa 90 päiväksi ilman viisumia. Yhdysvaltoihin Visa Waiver-ohjelman alaisuudessa matkustamisen etuna on se, että voit matkustaa lyhyellä varoitusajalla. Kaikki eivät kuitenkaan voi matkustaa Yhdysvaltoihin Visa Waiver-ohjelman kautta.Vain 38 Visa Waiver-maan kansalaiset voivat tehdä hakemuksen, ja hyväksynnän saatuaan he voivat vierailla Yhdysvalloissa 90 päiväksi ilman viisumia. Kaikkien muiden maiden kansalaisten (paitsi Kanadan kansalaisten) tulee hakea viisumia ennen matkustamista Yhdysvaltoihin. Lue lisää Visa Waiver-ohjelmasta ja katso luettelo 38 Visa Waiver-maasta.


Tietoa B2-turistiviisumista
Useimpien maiden kansalaiset tarvitsevat vierailijaviisumin (B1- työviisumin tai B2-turistiviisumin) matkustaakseen Yhdysvaltoihin. Viisumin hakemusprosessista on tullut viime vuosina monimutkaisempi lisääntyneiden tarkastusten vuoksi useimpien hakijoiden kohdalla. Yhdysvaltain viisumin hakemusprosessi on täysin erilainen kuin ESTA-luvan. Viisumin hakemusprosessi sisältää useita hakemuslomakkeita ja henkilökohtaisen haastattelun Yhdysvaltain konsulaatissa tai suurlähetystössä. Monien vaatimusten muassa sinun tulee esimerkiksi lähettää todistusaineistoa vahvoista siteistä kotimaahasi. Yhdysvaltoihin matkustamisessa turistiviisumilla on useita hyötyjä verrattuna Visa Waiver-ohjelman alaisuudessa matkustamiseen, kuten mahdollisuus vaihtaa statusta ja pidentää vierailua.


Kuinka hakea Yhdysvaltain turistiviisumia
Klikkaa tästä hakeaksesi ESTA-lupaa. Hakemuksen täyttäminen vie keskimäärin alle 15 minuuttia ja hakemuksen voi täyttää omalla äidinkielellä. Kun olet täyttänyt lomakkeen, ESTA-hakemus lähetetään sinulle sähköpostilla osoitteeseen, jonka annoit hakemuksessa. Tarkista liitteenä olevasta PDF-asiakirjasta, hyväksyttiinkö hakemuksesi, ja että antamasi tiedot ovat oikein.