Zřeknutí se odpovědnosti: ESTA.us poskytuje informace o Elektronickém systému pro cestovní povolení. Tyto stránky jsou v soukromém vlastnictví a nejsou spojeny s vládou USA. Odkazujeme na webové stránky třetích stran, které zpracovávají žádosti ESTA za dodatečný poplatek za zpracování. Návštěvníci si mohou vybrat mezi soukromou společností nebo oficiálním vládním portálem k odeslání cestovního povolení: esta.cbp.dhs.gov/esta

Co je ESTA?

ESTA znamená elektronický systém pro autorizaci cestovních služeb. ESTA je on-line systém žádostí vyvinutý vládou Spojených států na předběžné prověřování cestujících předtím, než jim bude dovoleno nastoupit na palubu letadla nebo výletní lodi směřující do Spojených států. Od 12. ledna 2009 je každá osoba, která vstupuje do Spojených států v rámci programu bezvízového styku, povinna mít schválené cestovní povolení ESTA.

Kdo musí požádat o ESTA?

Všichni cestující, kteří vstupují do Spojených států (letecky nebo po moři) v rámci programu bezvízového styku, musí mít platné cestovní povolení ESTA. Účelem ESTA je umožnit odboru pro vnitřní bezpečnost předběžnou kontrolu všech cestujících osvobozených od vízové povinnosti předtím, než opustí své domovské země. Cestujícím do USA se doporučuje požádat o cestovní povolení nejméně 72 hodin před odjezdem.

Co je program bezvízového styku

Program bezvízového styku (VWP) je americký vládní program, který umožňuje občanům a státním příslušníkům zemí bez vízové ​​povinnosti vstoupit do Spojených států za účelem cestovního ruchu nebo podnikání na dobu až 90 dnů bez nutnosti získání víz. Program bezvízového styku umožňuje cestujícím navštívit Spojené státy na krátkou dobu, aniž by bylo nutné předem žádat o tradiční turistické vízum do USA.

TEST ZPŮSOBILOSTI ESTA ZDARMA

Pouze občané zemí bez vízové povinnosti mohou žádat o ESTA. Je důležité vědět, zda máte nárok na ESTA před odesláním vaší žádosti. Pomocí rozbalovací nabídky vyberte svou státní příslušnost a klikněte na tlačítko *Odeslat*.




Žádosti ESTA lze podávat pouze online. Nemusíte osobně navštívit velvyslanectví nebo konzulát USA. Dokončení žádosti trvá v průměru méně než 15 minut. Cestujícím doporučujeme, aby při cestování do Spojených států vytiskli a vzali s sebou schválené povolení ESTA.