Zřeknutí se odpovědnosti: ESTA.us poskytuje informace o Elektronickém systému pro cestovní povolení. Tyto stránky jsou v soukromém vlastnictví a nejsou spojeny s vládou USA. Odkazujeme na webové stránky třetích stran, které zpracovávají žádosti ESTA za dodatečný poplatek za zpracování. Návštěvníci si mohou vybrat mezi soukromou společností nebo oficiálním vládním portálem k odeslání cestovního povolení: esta.cbp.dhs.gov/esta

Vízum USA - Požadavky Spojených států na víza pro země s vízovou povinností


Na základě země, kterou jste zadali v testu způsobilosti, musíte požádat o vízum do USA. Nemáte nárok na vstup do Spojených států v rámci programu bezvízového styku. Pouze občané 38 zemí bez vízové povinnosti mohou vstoupit do USA bez víz na dobu až 90 dnů. Příslušníci všech ostatních států (kromě Kanady) musí předem požádat o vízum USA.


O programu bezvízového styku
Program bezvízového styku je vládní program USA, který umožňuje občanům a státním příslušníkům z 38 zemí vstupovat do Spojených států za účelem podnikání nebo návštěvy až na 90 dní bez získání víza. Výhodou vstupu do Spojených států v rámci programu bezvízového styku je, že v krátké době můžete vycestovat do Spojených států. Ne všichni však mohou vstoupit do Spojených států v rámci programu bezvízového styku. Pouze občané 38 zemí bez vízového styku mohou požádat o cestovní povolení a pokud je schválené, mohou navštívit Spojené státy na dobu až 90 dnů bez víz. Občané všech ostatních zemí (s výjimkou kanadských občanů) musí požádat o vízum před vstupem do Spojených států. Zjistěte více o programu bezvízového styku a podívejte se na seznam 38 zemí bez vízové povinnosti.


O turistickém vízu B-2
Občané většiny zemí potřebují pro vstup do Spojených států návštěvní vízum (B-1 podnikatelské vízum nebo B-2 turistické vízum). Proces podávání žádostí o vízum se během posledních let zkomplikoval kvůli zvýšené kontrole většiny žadatelů. Proces podání žádosti o vízum USA je zcela odlišný od ESTA. Proces žádosti o vízum zahrnuje několik formulářů žádostí a osobní rozhovor na americkém konzulátu nebo velvyslanectví. Mezi řadou požadavků budete muset poskytnout dokumentaci, která je důkazem silných vazeb na vaši domovskou zemi. Vstup do Spojených států na základě turistického víza má několik výhod oproti vstupu do programu bezvízového styku, včetně možnosti změny stavu a prodloužení pobytu.


Jak požádat o turistické vízum do USA:
Kliknutím sem můžete požádat o ESTA. Vyplnění žádosti trvá v průměru méně než 15 minut a můžete ji vyplnit ve svém rodném jazyce. Po vyplnění formuláře bude povolení ESTA zasláno na e-mailovou adresu, kterou jste zadali při podání žádosti. Zkontrolujte připojený dokument PDF, abyste se ujistili, že vaše žádost byla schválena a že poskytnuté informace jsou správné.