Αιτηση ESTA


ESTA σημαίνει “Ηλεκτρονικό Σύστημα Ταξιδιωτικής Άδειας”. Το ESTA είναι ένα ηλεκτρονικό σύστημα αιτήσεων που αναπτύχθηκε από το κράτος των Ηνωμένων Πολιτειών για να υποβάλει σε προκαταρκτικό έλεγχο τους ταξιδιώτες προτού τους επιτραπεί η είσοδος στις Ηνωμένες Πολιτείες. Λόγω των αυξημένων κανονισμών ασφαλείας που τέθηκαν σε ισχύ στις 12 Ιανουαρίου 2009, οι επισκέπτες που ταξιδεύουν στο πλαίσιο του Προγράμματος Απαλλαγής από Βίζα πρέπει να υποβάλουν αίτηση για Ταξιδιωτική Άδεια πριν από το ταξίδι τους στις Ηνωμένες Πολιτείες. Επίσης, όλοι οι ταξιδιώτες πρέπει να διαθέτουν ένα μηχανικώς αναγνώσιμο διαβατήριο για να μπορέσουν να εισέλθουν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η διαδικασία της αίτησης για ESTA είναι εξ ολοκλήρου ηλεκτρονική και εκτελείται στο Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (DHS).


Σημαντικά Στοιχεία Σχετικά με την ESTA:

  • Η ESTA (Ταξιδιωτική Άδεια ΗΠΑ) δεν είναι βίζα. Πρόκειται για μια προέγκριση που επιτρέπει την επιβίβαση σε πλοίο ή αεροπλάνο με προορισμό τις Ηνωμένες Πολιτείες.
  • Σκοπός της ESTA είναι να επιτρέψει στο κράτος των ΗΠΑ να υποβάλει σε προκαταρκτικό έλεγχο όλους τους Ταξιδιώτες Απαλλαγής από Βίζα πριν εγκαταλείψουν τις αντίστοιχες χώρες τους.
  • Μόνον οι πολίτες μιας από τις 38 Χώρες Απαλλαγής από Βίζα που εισέρχονται στις Ηνωμένες Πολιτείες στο πλαίσιο του Προγράμματος Απαλλαγής από Βίζα θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση.
  • Συνιστάται να υποβάλετε αίτηση για ESTA τουλάχιστον 72 ώρες πριν από την αναχώρηση.
  • Εάν η αίτησή σας για ESTA απορριφθεί, θα σας ζητηθεί να υποβάλετε αίτηση για Βίζα Επισκέπτη B-1 ή Τουριστική Βίζα Β-2.
  • Μια εγκεκριμένη Ταξιδιωτική Άδεια ESTA δεν εγγυάται είσοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Γιατί Πρέπει να Υποβάλω Αίτηση για ESTA;

  • Από τις 12 Ιανουαρίου 2009, οι υπήκοοι των χωρών Απαλλαγής από Βίζα πρέπει να υποβάλουν αίτηση για ESTA (Ταξιδιωτική Άδεια ΗΠΑ) προκειμένου να δικαιούνται είσοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες.
  • Η Ταξιδιωτική Άδεια ESTA ισχύει για δύο χρόνια και μπορεί εύκολα να επικαιροποιηθεί για μελλοντικές επισκέψεις.

Ποιος Πρέπει να Υποβάλει Αίτηση για ESTA;

  • Οποιοσδήποτε προτίθεται να επισκεφθεί τις Ηνωμένες Πολιτείες στο πλαίσιο του Προγράμματος Απαλλαγής από Βίζα και εισέρχεται στις ΗΠΑ αεροπορικώς ή μέσω θαλάσσης.
  • Οποιοσδήποτε διέρχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες στο πλαίσιο του Προγράμματος Απαλλαγής από Βίζα.
  • Τα παιδιά και τα βρέφη που επισκέπτονται ή διέρχονται από τις ΗΠΑ στο πλαίσιο του Προγράμματος Απαλλαγής από Βίζα θα πρέπει επίσης να διαθέτουν εγκεκριμένη αίτηση ESTA.

 



 

Σχετικά με τις Αιτήσεις ESTA

Διαδικασία Hλεκτρονικής Αίτησης

Η αίτηση διαρκεί λιγότερο από 15 λεπτά

Ποσοστό Έγκρισης Άνω του 99% (Πηγή: DHS)

Υποχρεωτική από τις 12 Ιανουαρίου 2009

Ισχύει έως για 2 έτη


Συμπληρώστε τη Φόρμα ESTA σε 4 Απλά Βήματα

Οι ταξιδιώτες που είναι κάτοχοι διαβατηρίου το οποίο εκδόθηκε από μια χώρα Απαλλαγής από Βίζα μπορούν να εισέλθουν στις ΗΠΑ με εγκεκριμένη ταξιδιωτική άδεια ESTA. Διαθέτετε διαβατήριο που επιτρέπει το ταξίδι στις Ηνωμένες Πολιτείες στο πλαίσιο του Προγράμματος Απαλλαγής από Βίζα; Εάν η απάντηση είναι "ναι", θα χρειαστείτε εγκεκριμένη ESTA. Ακολουθούν τέσσερα απλά βήματα για να συμπληρώσετε τη φόρμα:

  • Βήμα 1 - Ξεκινήστε τη φόρμα ESTA κάνοντας κλικ στο κουμπί "ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΑΙΤΗΣΗ". Καταχωρίστε όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες, όπως το όνομα του υποψηφίου, το φύλο, το email, την ημερομηνία γέννησης και τον αριθμό διαβατηρίου. Αφού καταχωρίσετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, μπορείτε να συνεχίσετε στο 2ο βήμα.
  • Βήμα 2 - Συνεχίστε την καταχώριση των απαραίτητων στοιχείων, όπως κάποια άλλη υπηκοότητα, μια επαφή έκτακτης ανάγκης και τη διεύθυνση στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αφού καταχωρίσετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, μπορείτε να συνεχίσετε στο 3ο βήμα.
  • Βήμα 3 - Στο 3ο βήμα, μπορείτε να καταχωρίσετε το όνομά σας, το επώνυμο, τα στοιχεία πληρωμής και τα στοιχεία χρέωσης. Υποβάλετε ασφαλή πληρωμή για την αίτησή σας για να ολοκληρώσετε το 3ο βήμα.
  • Βήμα 4 - Στο 4ο βήμα, θα δείτε ότι έχετε υποβάλει με επιτυχία την αίτησή σας για έλεγχο και επεξεργασία. Θα λάβετε την ESTA σας μέσω email σε μορφή PDF εάν έχετε εγκριθεί.

Ποια στοιχεία χρειάζονται για να συμπληρώσετε την online φόρμα ESTA;

  • Το όνομά σας, την ημερομηνία γέννησης και ένα έγκυρο email.
  • Το όνομα των γονιών σας.
  • Τα στοιχεία του διαβατηρίου σας (αριθμός, χώρα έκδοσης, ημερομηνία λήξης).
  • Επαφή έκτακτης ανάγκης.
  • Τη διεύθυνση της διαμονής σας στις Ηνωμένες Πολιτείες από τη στιγμή υποβολής της αίτησης και μετά (δεν απαιτείται εάν σκοπεύετε να διέλθετε από τις ΗΠΑ).
  • Πληροφορίες σχετικά με το ιστορικό λοιμωδών νόσων, εάν υπάρχει.
  • Πληροφορίες σχετικά με το ιστορικό συλλήψεων ή καταδικών για συγκεκριμένα εγκλήματα, εάν υπάρχει.
  • Πληροφορίες σχετικά με το ιστορικό απελάσεων ή ανακλήσεων βίζας, εάν υπάρχει.

Ελέγξτε εδώ αν έχετε ήδη εγκεκριμένη αίτηση ESTA.