Atsakomybės apribojimas: ESTA.us tinklapis pateikia informaciją apie Elektroninę kelionių leidimo sistemą. Šis tinklapis yra privati nuosavybė ir nėra susijęs su JAV vyriausybe. Mes teikiame nuorodą į trečiųjų šalių svetaines, kurios apdoroja ESTA prašymus už papildomą mokestį. Lankytojai gali pasirinkti ar naudotis privačia įmone ar oficialiu vyriausybės tinklapiu, norint pateikti savo kelionės leidimo prašymą: esta.cbp.dhs.gov/esta

Viza i Amerika – JAV vizos reikalavimas ne bevizio kelionių režimo programos šalims


Atsižvelgiant į šalį, kurią nurodėte tinkamumo teste, turite pateikti prašymą JAV vizai gauti. Jūs neatitinkate bevizio kelionių režimo programos reikalavimų atvykti į Jungtines Amerikos Valstijas. Tik 38 šalių, kurios dalyvauja bevizio kelionių režimo programoje, piliečiai gali atvykti į Jungtines Amerikos Valstijas be vizos ir apsistoti šalyje iki 90 dienų. Kitų šalių piliečiai (išskyrus Kanadą) iš anksto turi pateikti prašymą JAV vizai gauti.


Apie bevizio kelionių režimo programą
Bevizio kelionių režimo programa yra JAV vyriausybės programa, kuri suteikia galimybę 38 šalių piliečiams atvykti į Jungtines Amerikos Valstijas verslo ar laisvalaikio tikslais ir apsistoti šalyje iki 90 dienų be vizos. Bevizo kelionių režimo programos privalumas yra toks, kad į Jungtines Amerikos Valstijas galite atvykti vos tik iškilus reikalui. Tačiau ne visi gali atvykti į Jungtines Amerikos Valstijas pagal bevizio kelionių režimo programą. Tik 37 šalių piliečiai atitinka bevizio kelionių režimo programą, o gavus patvirtintą leidimą, jie gali atvykti į Jungtines Amerikos Valstijas ir apsistoti šalyje iki 90 dienų be vizos. Kitų šalių piliečiai (išskyrus Kanados piliečius) turi pateikti prašymus vizai gauti, prieš atvykdami į Jungtines Amerikos Valstijas. Sužinokite daugiau apie bevizio kelionių režimo programą ir peržiūrėkite 38 programoje dalyvaujančių šalių sąrašą.


Apie B-2 turisto vizą
Daugelio šalių piliečiams reikia lankytojo vizos (B-1 verslo vizos ar B-2 turisto vizos) norint patekti į Jungtines Amerikos Valstijas. Vizos teikimo ir išdavimo procesas per daugelį metų tapo sudėtingas dėl padidėjusio pareiškėjų nagrinėjimo. Procesas teikiant dokumentus JAV vizai yra visiškai kitoks nei ESTA. Vizos teikimo procesas susideda iš daugelio formų ir individualių pokalbių JAV konsulate ar ambasadoje. Tarp daugelio reikalavimų, jūs taip pat turėsite pateikti dokumentus, patvirtinančius stiprų ryšį su jūsų gimtąja šalimi. Vykimas į Jungtines Amerikos Valstijas su turisto viza turi tam tikrų privalumų, priešingai nei vykstant į šalį pagal bevizio kelionių režimo programą, įskaitant ir galimybę pasikeisti savo leidimo būseną bei pratęsti savo apsistojimo laiką.


Kaip pateikti prašymą JAV turisto vizai:
Spauskite čia norėdami pateikti prašymą ESTA gauti. Prašymo pildymas trunka iki 15 minučių ir gali būti pateikiamas jūsų gimtąja kalba. Užpildę formą gausite ESTA leidimą anksčiau pateiktu el.paštu. Patikrinkite prisegtą PDF dokumentą ir įsitikinkite, kad leidimas buvo patvirtintas ir informacija, kurią nurodėte yra teisinga.