Zrieknutie sa zodpovednosti: ESTA.us poskytuje informácie o Elektronickom systéme pre cestovné povolenie. Tieto stránky sú v súkromnom vlastníctve a nie sú spojené s vládou USA. Odkazujeme na webové stránky tretích strán, ktoré spracúvajú žiadosti ESTA za dodatočný poplatok za spracovanie. Návštevníci si môžu vybrať medzi súkromnou spoločnosťou alebo oficiálnym vládnym portálom na odoslanie cestovného povolenia: esta.cbp.dhs.gov/esta

Vízum Do USA - Požiadavky Spojených štátov na víza pre krajiny s vízovou povinnosťou


Na základe krajiny, ktorú ste zadali v teste spôsobilosti, musíte požiadať o vízum do USA. Nemáte nárok na vstup do Spojených štátov v rámci bezvízového programu. Iba občania 38 krajín bez vízovej povinnosti môžu vstúpiť do USA bez víz na dobu až 90 dní. Príslušníci všetkých ostatných štátov (okrem Kanady) musia vopred požiadať o vízum USA.


O programe bezvízového styku
Program bezvízového styku je vládny program USA, ktorý umožňuje občanom a štátnym príslušníkom z 38 krajín vstupovať do Spojených štátov za účelom podnikania alebo návštevy až na 90 dní bez získania víza. Výhodou vstupu do Spojených štátov v rámci bezvízového programu je, že v krátkej dobe môžete vycestovať do Spojených štátov. Nie všetci však môžu vstúpiť do Spojených štátov v rámci bezvízového programu. Iba občania 38 krajín bez vízového styku môžu požiadať o cestovné, a ak je schválené, môžu navštíviť Spojené štáty na dobu až 90 dní bez víz. Občania všetkých ostatných krajín (s výnimkou kanadských občanov) musí požiadať o vízum pred vstupom do Spojených štátov. Zistite viac o programe bezvízového styku a pozrite sa na zoznam 38 krajín bez vízovej povinnosti.


O turistickom víze B-2
Občania väčšiny krajín potrebujú pre vstup do Spojených štátov návštevné vízum (B-1 podnikateľské vízum alebo B-2 turistické vízum). Proces podávania žiadostí o víza sa počas posledných rokov skomplikoval kvôli zvýšenej kontrole väčšiny žiadateľov. Proces podania žiadosti o víza USA je úplne odlišný od ESTA. Proces žiadosti o víza zahŕňa niekoľko formulárov žiadostí a osobný rozhovor na americkom konzuláte alebo veľvyslanectve. Medzi radom požiadaviek budete musieť poskytnúť dokumentáciu, ktorá je dôkazom silných väzieb na vašu domovskú krajinu. Vstup do Spojených štátov na základe turistického víza má niekoľko výhod oproti vstupu do programu bezvízového styku, vrátane možnosti zmeny stavu a predĺženie pobytu.


Ako požiadať o turistické vízum do USA:
Kliknutím sem môžete požiadať o ESTA. Vyplnenie žiadosti trvá v priemere menej ako 15 minút a môžete ju vyplniť vo svojom rodnom jazyku. Po vyplnení formulára bude povolenie ESTA zaslané na e-mailovú adresu, ktorú ste zadali pri podaní žiadosti. Skontrolujte pripojený dokument PDF, aby ste sa uistili, že vaše žiadosť bola schválená a že poskytnuté informácie sú správne.