ESTA Ofte Stillede Spørgsmål


Nedenfor finder du svar på mange ofte stillede spørgsmål om ESTA og rejser til USA under Visa Waiver programmet.

Juridisk meddelelse: ESTA.us er en privatejet serviceudbyder med speciale i Visa Waiver programmet og ESTA (amerikansk rejsetilladelse). Vores mission er at hjælpe ansøgere med at forstå de forskellige aspekter af Visa Waiver programmet, og give informationer relateret til alle aspekter ved ansøgning om en rejsetilladelse (ESTA).



Q Hvad er ESTA?


A ESTA står for Electronic System for Travel Authorization. Det er et automatiseret system, der bestemmer, om en borger fra et Visa Waiver land har lov til at rejse til USA og søge om tilladelse til at komme ind. ESTA er kun relateret til rejser. Det er ikke et visumkrav. Hele ESTA ansøgningsprocessen finder sted online. Der er ingen fysiske formularer, der skal udskrives, og du behøver ikke at tage til en amerikansk ambassade eller konsulat. For dem, som har besøgt Australien som turist, er den australske ETA ansøgningsproces et lignende koncept. Eftersom teknologien udvikler sig, vedtager mange lande nu lignende systemer og er generelt betegnet som E-visa.


Q Jeg har ansøgt om en ESTA, men jeg har ikke modtaget den endnu. Hvad skal jeg gøre?


A Det kan tage op til 72 timer at behandle en ansøgning. Så vær tålmodig. Hvis du dog skal vide det med det samme, så prøv og skrive til tjenesteudbyderen. Hvis du i nogen tilfælde har skrevet din mail forkert, kan de have svært ved at sende den til dig. Sørg for, at du også har tjekket din Spam-mappe.


Q Jeg har allerede sendt min ansøgning om en rejsetilladelse, men jeg lavede en fejl. Hvordan kan jeg fikse det?


A Vi har ikke adgang til ESTA ansøgninger, som allerede er sendt til den amerikanske regering. Vi kan ikke hjælpe med at opdatere et forkert pasnummer, navne, forkerte fødselsdatoer, hente eventuelle ubesvarede ESTA ansøgningsnumre eller bekræfte indsendte ansøgninger. Du kan kontakte den tjenesteudbyder, som du har ansøgt med og prøve at fange dem, inden de sender din ansøgning. Hvis du allerede har modtaget ansøgningen via mail, og nogle oplysninger ikke er korrekte. Så er den eneste måde at opdatere oplysninger på, er ved at ansøge igen. De eneste felter, som du kan opdatere efter du har modtaget en godkendt ESTA ansøgning, er din mail og opholdsadressen i USA


Q Jeg har et pas fra et Visa Waiver land. Skal jeg ansøge om en ESTA?


A Det afhænger af forskellige ting. Du er forpligtet til at ansøge om en ESTA, hvis du ønsker at rejse til USA ad luftvej eller søvej under Visa Waiver programmet. ESTA er imidlertid ikke nødvendig, hvis du er på vej ind gennem land. Hvis du planlægger at bo i USA i mere end 90 dage (60 dage for græske statsborgere) eller tidligere er blevet nægtet indrejse i landet, skal du ansøge om et visum til USA.


Q Skal jeg lave nogle konkrete planer, før jeg ansøger om en rejsetilladelse?


A Nej. Du kan ansøge om en ESTA når som helst, så længe dit pas er maskinlæsbart og du har et statsborgerskab fra et Visa Waiver land. Pasindehavere fra de fleste lande, der for nylig blev medlemmer af Visa Waiver programmet skal have et ePassport for at ansøge om en ESTA.


Q Hvad sker der, hvis jeg ikke får en godkendt rejsetilladelse?


A Ifølge de seneste statistikker, som er offentliggjort af Department of Homeland Security, er over 99% af alle ESTA ansøgere godkendt inden for et par sekunder. Men hvis din ansøgning bliver afvist, skal du ansøge om et amerikansk rejsevisum, såsom et B-2 turistvisum på den nærmeste amerikanske ambassade. Kontakt os for yderligere oplysninger om, hvordan man ansøger om amerikanske visa.


Q Hvad sker der, hvis jeg skal opdatere min rejsetilladelse, efter jeg godkendt?


A Du vil kunne ændre din rute på en nuværende rejsetilladelse. ESTA er designet til at du kan opdatere din opholdsadresse. Du kan gøre det her. Det er ikke nødvendigt at booke fly eller hotel for at ansøge om en rejsetilladelse. De to felter, som du kan opdatere på en godkendt ESTA, er opholdsadresse i USA og din mailadresse.


Q Hvorfor er ESTA påkrævet?


A Sektion 217(c) i Immigration and Nationality Act (INA) kræver, at DHS (Department of Homeland Security) forbedrer sikkerhedsfunktionerne i det nuværende Visa Waiver program. ESTA er et af flere foranstaltninger for at opfylde dette sikkerhedskrav.


Q Er en ESTA rejsetilladelse det samme som et visum?


A Nej. En rejsetilladelse er kun nødvendig for en besøgende, der rejser under Visa Waiver programmet. Det er kun et rejsekrav. Et visum skal bruges af dem, som ikke er berettiget til at deltage under Visa Waiver programmet. Hvis du allerede har et gyldigt amerikansk visum, skal du ikke ansøge om en ESTA.


Q Hvor tidligt i forvejen anbefales det at anskaffe et ESTA?


A Du bør ansøge mindst 72 timer (3 dage) før din rejse. Men hvis du planlægger at besøge USA, anbefales det at ansøge så tidligt som muligt. Hvis din rejsetilladelse afvises, bliver du nødt til at ansøge om et turistvisum på en amerikansk ambassade eller konsulat. Sommetider kan dette tage flere uger.


Q Kan jeg ansøge om en rejsetilladelse igen, hvis jeg ikke blev godkendt første gang?


A Ja, men du skal vente mindst 10 dage, og din situation skal have ændret sig. Hvis du ansøger om en rejsetilladelse med falske oplysninger, vil det udelukke dig permanent fra nogensinde at besøge USA. En amerikansk ambassade eller konsulat kan ikke hjælpe dig med at få en godkendt rejsetilladelse.


Q Jeg har et gyldigt B-1/B-2 turistvisum. Skal jeg have en rejsetilladelse?


A Nej. Så længe dit visum er gyldigt, behøver du ikke en rejsetilladelse.


Q Skal jeg stadig udfylde en I-94W ("den grønne formular")?


A Nej. Udlændinge der besøger USA via fly eller skib har ikke længere brug for at udfylde Customers and Border Protection Form I-94 Arrival/Departure Record. Oplysninger, der indsamles af CBP, er nu automatiseret via elektroniske rejselogs. Dog vil CBP udstede rejsende en I-94 ved indrejse gennem land. Og I-94 er for indrejse gennem landegrænser, og kan fås via en online ansøgning.


Q Jeg var tidligere fået nægtet visum til USA. Kan jeg ansøge om en rejsetilladelse gennem Visa Waiver programmet?


A Nej. Hvis du nogensinde et blevet nægtet et visum, kan du ikke rejse under Visa Waiver programmet.


Q Jeg blev nægtet indrejse til USA tidligere. Kan jeg ansøge om en rejsetilladelse og komme ind i USA under Visa Waiver programmet?


A Nej. Hvis du tidligere er blevet afvist, skal du ansøge om et visum, før du forsøger at besøge USA Du skal ansøge om et B-1 turistvisum eller B-2 turistvisum på den nærmeste amerikanske Ambassade.


Q Jeg har allerede et gyldigt turistvisum. Skal jeg også ansøge om en rejsetilladelse?


A Nej. Så længe dit visum er gyldigt, skal du ikke ansøge om en ESTA.


Q Jeg er en borger fra et land, der ikke er en del af Visa Waiver programmet. Er jeg berettiget til at ansøge om en ESTA?


A Det afhænger også af dit pas. I nogle tilfælde kan du være berettiget afhængigt af din situation. Du kan prøve at ansøge, og du vil hurtigt se, om du er berettiget. En ESTA rejsetilladelse er kun for personer, der rejser til USA med et pas fra et Visa Waiver land. Hvis du ikke har et pas fra et Visa Waiver land, skal du ansøge om et amerikansk turistvisum. Kontakt os for mere information om hvordan man ansøger om et visum til USA.


Q Jeg har allerede lavet indsendt en ESTA rejsetilladelse men jeg ved ikke, hvordan man downloader den.


A Det er muligt at downloade på to forskellige måder:

  1. Ved hjælp af en tredjeparts-hjemmeside, som hjælper dig med at finde og downloade dokumentet for dig og modtage det via mail. Tjek din Spam-mappe, hvis du ikke kan se det i din indbakke.
  2. Besøg den officielle hjemmeside for at finde og hente det selv uden hjælp.

Skriv til os på info@esta.us, hvis du ønsker at få hjælp til at downloade din ESTA ansøgning.


Q Jeg kan ikke åbne filen. Hvad er en PDF-fil? Hvad er Adobe Acrobat?


A Adobe Acrobat er et softwareprogram, der understøtter Portable Document Format (PDF) filer. Adobe Reader (tidligere kaldet Adobe Acrobat Reader) kandownloades gratis fra Adobes hjemmeside.

Adobe Reader giver mulighed for visning og udskrivning af PDF-filer. Det anbefales at have den nyeste version af Adobe Reader installeret på din computer for at se og udskrive PDF-filer. Du skal mindst have version 7, helst version 8 installeret på din computer for at se og udskrive PDF-filer.

Download Adobe Reader: