Visum USA – Visumkrav För Länder Som Inte Är Med I Visa Waiver


Baserat på landet du uppgav i behörighetstestet måste du ansöka om ett amerikanskt visum. Du kvalificerar inte för att resa till USA under Visa Waiver Programmet. Endast medborgare från de 38 Visa Waiver Länderna kan komma till USA utan visum i upp till 90 dagar. Alla andra nationaliteter (förutom Kanada) måste ansöka om ett amerikanskt visum i förväg.


Om Visa Waiver Programmet
Visa Waiver programmet är ett amerikanskt regeringsprogram som gör det möjligt för medborgare från 38 länder att komma till USA för arbete eller turism i upp till 90 dagar utan att skaffa ett visum. Fördelarna med att komma till USA under Visa Waiver Programmet är att du kan resa till USA med kort varsel. Däremot kan inte alla komma till USA under Visa Waiver Programmet. Endast medborgare i de 38 Visa Waiver länderna är behöriga att ansöka, och om de godkänns kan de besöka USA i upp till 90 dagar utan visum. Medborgare från andra länder (förutom kanadensiska medborgare) måste ansöka om ett visum innan avresa till USA. Lär dig mer om Visa Waiver Programmet och granska listan över de 38 Visa Waiver Länderna.


Om B2-visum
Medborgare i de flesta länder behöver ett besöksvisum (B-1-arbetsvisum eller ett B-2-turistvisum) för att komma in i USA. Visum-ansökan har blivit mer komplex under senare år på grund av den ökade granskningen av de flesta sökande. Processen för att ansöka om ett amerikanskt visum skiljer sig helt från att ansöka om ett ESTA. Visumansökan inkluderar flera ansökningsformulär och en personlig intervju på ett amerikanskt konsulat eller ambassad. Bland flera krav kommer du att behöva uppge bevis som knyter dig till ditt hemland. Att komma in i USA på ett turistvisum har flera fördelar över att komma in via Visa Waiver Programmet, vilket inkluderar möjligheten att ändra statusen och förlänga din vistelse.


Hur man ansöker om ett amerikanskt turistvisum:
Klicka här för att ansöka om ett ESTA. Ansökan tar i genomsnitt mindre än 15 minuter och du kan ansöka på ditt språk. När du har fyllt i ansökan kommer ett mejl med ESTA-ansökan att skickas till mejladressen du har uppgett i ansökan. Kontrollera den bifogade PDF-filen för att försäkra att ansökan godkändes och att informationen du har uppgett är korrekt.