ESTA Søknad


ESTA står for "Electronic System for Travel Authorization". ESTA er et nettbasert søknadssystem utviklet av USAs regjering for å forhåndssjekke reisende før de får reise inn i USA. Som følge av strengere sikkerhetsforskrifter som trådte i kraft 12. januar 2009 må besøkende som reiser under Visa Waiver-programmet søke om en reisetillatelse i forkant av reisen til USA. Reisende må også ha et maskinlesbart pass for å bli tillatt innreise til USA. Søknadsprosessen for ESTA gjennomføres på nett og drives av det amerikanske sikkerhetsdepartementet (Department of Homeland Security – DHS).


Viktige fakta om ESTA:

  • ESTA (reisetillatelse for USA) er ikke et visum. Det er en forhåndsgodkjennelse for å gå ombord på et fly eller skip på vei mot USA.
  • Formålet med ESTA er å la de amerikanske myndighetene forhåndssjekke alle Visa Waiver-reisende før de forlater sine respektive land.
  • Kun statsborgere i et av de 38 Visa Waiver-landene som reiser til USA under Visa Waiver-programmet kan søke.
  • Det anbefales å søke om ESTA minst 72 timer før avreise.
  • Dersom din ESTA-søknad blir avvist må du søke om et B-1 besøksvisum eller B-2 turistvisum.
  • En godkjent ESTA reisetillatelse garanterer ikke adgang til USA.

Hvorfor bør jeg søke om ESTA?

  • Fra og med 12. januar 2009 må statsborgere i Visa Waiver-land søke om en ESTA (reisetillatelse for USA) for å kunne få adgang til USA.
  • ESTA reisetillatelsen er gyldig i opptil to år og kan enkelt oppdateres for fremtidige reiser.

Hvem må søke om ESTA?

  • Enhver person som ønsker å besøke USA under Visa Waiver-programmet og som ankommer USA via luft- eller sjøveien.
  • Enhver person som reiser gjennom USA under Visa Waiver-programmet.
  • Barn og spedbarn som besøker eller reiser gjennom USA under Visa Waiver-programmet må også ha en godkjent ESTA-søknad.

 



 

Om ESTA-søknader

Nettbasert søknadsprosess

Søknaden fullføres på under 15 minutter

Godkjenningsfrekvens på over 99% (kilde:DHS)

Obligatorisk siden 12. januar 2009

Gyldig i opptil 2 år


Fullfør ESTA Skjemaet På Fire Enkle Steg

Reisende som innehar et pass fra et Visa Waiver-land kan reise til USA med en godkjent ESTA reisetillatelse. Har du et pass som tillater deg å reise til USA under Visa Waiver-programmet? Hvis svaret er “ja” trenger du en godkjent ESTA. Her er fire enkle steg for å fylle ut skjemaet:

  • Steg 1 - Åpne ESTA-skjemaet ved å klikke på “KLIKK FOR Å SØKE”-knappen. Oppgi alle nødvendige opplysninger, som søkerens navn, kjønn, e-postadresse, fødselsdato og passnummer. Når du har fylt inn alle nødvendige opplysninger kan du fortsette til steg 2.
  • Steg 2 - Fortsett med å fylle inn nødvendige opplysninger, som statsborgerskap, nødkontaktperson og adresse i USA. Når du har fylt inn alle nødvendige opplysninger kan du fortsette til steg 3.
  • Steg 3 - På steg 3 skal du oppgi fornavn, etternavn, betalingsdetaljer og faktureringsinformasjon. Send en sikker betaling for søknaden for å fullføre steg 3.
  • Steg 4 - På steg 4 vil du se at søknaden din er sendt til gjennomgang og behandling. Du vil motta din ESTA via e-post i PDF-format hvis den blir godkjent.

Hvilke opplysninger er nødvendige for å fullføre ESTA-skjemaet på nett?

  • Navn, fødselsdato og en aktiv e-postadresse.
  • Navnene til foreldrene dine.
  • Passopplysninger (nummer, utstedelsesland, utløpsdato).
  • Din nødkontaktperson.
  • Adressen for oppholdet i USA ved søknadstidspunktet (ikke nødvendig dersom du planlegger en gjennomreise via USA).
  • Informasjon om din historie om smittsomme sykdommer, hvis noen.
  • Informasjon om din historie om arrestasjoner eller domfellelser for visse forbrytelser, hvis noen.
  • Informasjon om din historie om deportasjon eller opphevning av visum, hvis noen.

Sjekk om du allerede har en godkjent ESTA-søknad her