Ansvarsfraskrivelse: ESTA.us gir informasjon om Electronic System for Travel Authorization. Dette nettstedet er privateid og er ikke tilknyttet den amerikanske regjeringen. Vi oppgir lenker til tredjepartsnettsteder som behandler ESTA-søknader for et ekstra behandlingsgebyr. Besøkende kan velge mellom å bruke et privat selskap eller den offisielle regjeringsportalen til å sende inn deres reisetillatelse: esta.cbp.dhs.gov/esta

Visa Waiver Land


Det er for øyeblikket 38 Visa Waiver-land som fra og med 12. januar 2009 trenger en godkjent ESTA reisetillatelse for å besøke USA via luft- eller sjøveien. Enkeltpersoner som innehar et pass fra et av disse landene kan besøke USA under Visa Waiver-programmet under visse forhold. Reisende med pass fra andre land må skaffe et B-1 eller B-2 besøksvisum på forhånd. Merk at man må søke om en reisetillatelse (ESTA) på nett på forhånd, mens skjema I-94W vanligvis fullføres under flyvningen eller ved ankomst til USA.


ESTA-Søknad


Liste over kvalifiserte land

  • Andorra
  • Australia
  • Østerrike
  • Belgia
  • Brunei
  • Chile
  • Den tsjekkiske republikk
  • Danmark
  • Estland
  • Finland
  • Frankrike
  • Tyskland
  • Hellas
  • Ungarn
  • Island
  • Irland
  • Italia
  • Japan
  • Latvia
  • Liechtenstein
  • Litauen
  • Luxembourg
  • Malta
  • Monaco
  • Nederland
  • New Zealand
  • Norge
  • Portugal
  • San Marino
  • Singapore
  • Slovakia
  • Slovenia
  • Sør-Korea
  • Spania
  • Sverige
  • Sveits
  • Taiwan
  • Storbritannia *
* (England, Nord-Irland, Skottland og Wales)


Hva er Visa Waiver-programmet?

Visa Waiver-programmet er opprettet av den amerikanske regjeringen og lar statsborgere fra 38 land som reiser for forretnings- eller besøksformål oppholde seg i USA i opptil 90 dager uten visum. Fordelen med å reise til USA under Visa Waiver-programmet er at du kan reise på kort varsel uten å måtte skaffe et visum. Visa Waiver-reisende må ha en godkjent reisetillatelse (ESTA) for å reise til USA via luft- eller sjøveien.

Viktige fakta om Visa Waiver-programmet:

  • Reisende som ankommer USA under Visa Waiver-programmet kan oppholde seg i landet i opptil 90 dager. Forlengelse av oppholdet er ikke tillatt.
  • Alle Visa Waiver-reisende må ha et maskinlesbart pass.
  • En godkjent ESTA (reisetillatelse for USA) er obligatorisk for alle Visa Waiver-reisende som ankommer USA via luft- eller sjøveien fra og med 12. januar 2009.
  • Utenriksdepartementet i USA kan legge til eller fjerne land fra Visa Waiver-programmet. Argentina og Uruguay ble nylig fjernet, og de følgende landene ble lagt til: Den tsjekkiske republikk, Estland, Hellas, Ungarn, Latvia, Litauen, Malta, Slovakia og Sør-Korea.
  • Visa Waiver-programmet blir vanligvis forkortet til VWP (Visa Waiver Program)
  • Visa Waiver-programmet ble etablert i 1986 med et formål om å stimulere turistindustrien i USA.

Dersom du er amerikansk statsborger kan andre krav ha betydning for deg. Du kan lese mer om disse kravene her.

Canada er ikke medlem av Visa Waiver-programmet, og det er derfor andre krav til kanadiske statsborgere som krysser grensen til USA. Du kan lese mer om disse kravene her.