Ansvarsfriskrivning: ESTA.us förser med information om ESTA, Electronic System for Travel Authorization. Den här webbsidan är privatägd och samverkar inte med den amerikanska regeringen. Vi länkar till tredje parts webbsidor som hanterar ESTA-ansökningarna för en tilläggsavgift. Besökare kan välja att använda ett privat företag eller den officiella regeringsportalen för att skicka in sina resetillstånd: esta.cbp.dhs.gov/esta

ESTA Ansökan


ESTA står för ” Electronic System for Travel Authorization”. ESTA är ett ansökningssystem på nätet som är utvecklat av den amerikanska regeringen för att förgranska resenärer innan de ges tillåtelse att komma till USA. På grund av ökade säkerhetsåtgärder som trädde i kraft den 12 januari 2009 måste besökare som reser under Visa Waiver Programmet ansöka om ett ESTA innan deras resa till USA. Resenärerna måste också ha ett maskinläsligt pass för att ges inträde in i USA. ESTA-ansökan sker helt på nätet och sköts av det amerikanska säkerhetsdepartementet (DHS).


Viktiga fakta om ESTA:

  • ESTA (amerikansk resebehörighet) är inte ett visum. Det är en förgodkännande för att gå ombord på ett flygplan eller fartyg på väg mot USA.
  • Syftet med ESTA är att låta den amerikanska regeringen förgranska alla Visa Waiver-resenärer innan de lämnar sina respektive länder.
  • Endast medborgare från ett av de 38 Visa Waiver Länderna, som kommer till USA under Visa Waiver programmet, kan ansöka.
  • Det rekommenderas att ansöka om ett ESTA minst 72 timmar innan avresa.
  • Om din ESTA-ansökan nekas måste du ansöka om ett B-2-besöksvisum eller B-2-turistvisum.
  • Ett godkänt ESTA garanterar dig inte inträde till USA.

Varför ska jag ansöka om ett ESTA?

  • Från och med den 12 januari 2009 måste medborgare från Visa Waiver Länderna ansöka om ett ESTA (amerikansk resebehörighet) för att få komma in i USA.
  • ESTA:t är giltig i upp till två år och kan enkelt uppdateras för framtida besök.

Vem måste ansöka om ett ESTA?

  • En person som vill besöka USA under Visa Waiver Programmet och som anländer till USA via luft eller hav.
  • En person som reser via USA under Visa Waiver Programmet.
  • Barn och spädbarn som besöker eller reser vidare under Visa Waiver Programmet måste också ha en godkänd ESTA-ansökan.


Om ESTA-ansökningar

Onlineansökan

Ansökan tar mindre än 15 minuter

Över 99 procent godkända ansökningar (källa: DHS)

Obligatoriskt sedan den 12 januari 2009

Giltig i upp till 2 år


Fyll I ESTA Ansökan I Fyra Enkla Steg

Resenärer som har ett pass från ett Visa Waiver Land kan resa till USA med ett godkänt ESTA. Har du ett pass som tillåter resor till USA under Visa Waiver Programmet? Om svaret är ”ja” kommer du att behöva ett godkänt ESTA. Här är fyra enkla steg för att fylla i ansökan:

  • Steg 1 - Börja ESTA-ansökan genom att klicka på knappen ”Klicka för att Ansöka”. Uppge den obligatoriska informationen, som den sökandes namn, kön, mejladress, födelsedatum och passnummer. När du har fyllt i den nödvändiga informationen kan du fortsätta till steg 2.
  • Steg 2 - Fortsätt att uppge information, såsom medborgarskap, nödkontakter och adressen i USA. När du har fyllt i den nödvändiga informationen kan du fortsätta till steg 3.
  • Steg 3 - I det tredje steget ska du fylla i ditt förnamn, efternamn, betaluppgifter och fakturainformation. Betala din ansökan för att slutföra det tredje steget.
  • Steg 4 - I det fjärde steget kommer du att se att du har skickat in din ansökan för granskning. Du kommer att få ditt ESTA i PDF-format om du blir godkänd.

Vilken information behövs för att fylla i ESTA-formuläret på nätet?

  • Ditt namn, födelsedatum och en fungerade mejladress.
  • Dina föräldrars namn.
  • Dina passuppgifter (nummer, utfärdsland, utgångsdatum).
  • Nödkontakter
  • Adressen du ska bo på i USA vid tiden för ansökan (behövs inte om du planerar att resa vidare via USA).
  • Uppgifter om din sjukdomshistoria, om sådan finns.
  • Uppgifter om din brottshistorik för vissa brott, om sådan finns.
  • Uppgifter om din historia av utvisning eller återkallade visum, om sådan finns.

Kontrollera här om du redan har ett befintligt ESTA.