Disclaimer: ESTA.us verstrekt informatie over het elektronisch systeem voor reistoestemming (Electronic System for Travel Authorization/ESTA). Dit is een particuliere website die niet gelieerd is aan de Amerikaanse overheid. We linken naar websites van derden die ESTA-aanvragen verwerken tegen een extra verwerkingsvergoeding. Bezoekers kunnen kiezen tussen een particulier bedrijf of het officiële overheidsportaal voor het indienen van hun aanvraag voor reistoestemming: esta.cbp.dhs.gov/esta

Visum USA: Visum Voor De VS


Op basis van het land dat u heeft ingevuld bij de geschiktheidstest bent u verplicht om een visum voor de VS aan te vragen. U komt niet in aanmerking om de Verenigde Staten binnen te komen onder het Visa Waiver Program (programma voor visumvrijstelling). Alleen staatsburgers van de 38 Visa Waiver-landen mogen de Verenigde Staten zonder visum binnenkomen en er tot maximaal 90 dagen verblijven. Alle andere nationaliteiten (behalve Canada) moeten vooraf een visum voor de VS aanvragen.


Over het Visa Waiver-programma
Het Visa Waiver-programma is een programma van de Amerikaanse overheid waarmee staatsburgers en onderdanen uit 38 landen de Verenigde Staten kunnen binnenkomen voor zakelijke of toeristische doeleinden tot 90 dagen zonder dat een visum nodig is. Het voordeel van binnenkomst in de Verenigde Staten in het kader van het Visa Waiver-programma is dat u op korte termijn naar de Verenigde Staten kunt reizen. Echter niet iedereen kan de Verenigde Staten in het kader van het Visa Waiver-programma binnenkomen. Alleen staatsburgers van de 37 Visa Waiver-landen komen in aanmerking voor een aanvraag en als die goedgekeurd is kunnen ze tot 90 dagen zonder visum in de Verenigde Staten verblijven. Staatsburgers van alle andere landen (behalve Canadese staatsburgers) moeten voordat ze de Verenigde Staten binnenkomen een visum aanvragen. Lees meer over het Visa Waiver-programma en bekijk een lijst van de 38 Visa Waiver-landen.


Over het B-2 toeristenvisum
Staatsburgers van de meeste landen hebben een bezoekersvisum nodig (B-1 zakenvisum of B-2 toeristenvisum) om de Verenigde Staten binnen te mogen komen. De procedure voor visumaanvraag is de laatste jaren complexer geworden door verscherpte controles van de meeste aanvragers. De procedure voor de aanvraag van een visum voor de VS is volledig anders dan de ESTA-procedure. De visumaanvraagprocedure omvat meerdere aanvraagformulieren en een persoonlijk interview op een Amerikaans consulaat of ambassade. Een van de vereisten is dat u documentatie moet laten zien waaruit blijkt dat u sterke banden hebt met het moederland. Binnenkomst in de Verenigde Staten op een toeristenvisum heeft diverse voordelen ten opzichte van binnenkomst onder een Visa Waiver-programma, zoals de optie om uw status te wijzigen en om uw verblijf te verlengen.


Hoe u een toeristenvisum voor de VS kunt aanvragen:
Klik hier om een ESTA aan te vragen. De aanvraag kost gemiddeld minder dan 15 minuten tijd en kan gedaan worden in uw moedertaal. Als u het formulier heeft ingevuld, wordt er een e-mail met de ESTA-aanvraag verzonden naar het mailadres dat u hebt opgegeven tijdens uw aanvraag. Controleer het bijgevoegde Pdf-document om er zeker van te zijn dat uw aanvraag werd goedgekeurd en dat de gegevens die u heeft verstrekt juist zijn.