Ansvarsfraskrivelse: ESTA.us gir informasjon om Electronic System for Travel Authorization. Dette nettstedet er privateid og er ikke tilknyttet den amerikanske regjeringen. Vi oppgir lenker til tredjepartsnettsteder som behandler ESTA-søknader for et ekstra behandlingsgebyr. Besøkende kan velge mellom å bruke et privat selskap eller den offisielle regjeringsportalen til å sende inn deres reisetillatelse: esta.cbp.dhs.gov/esta

Visum USA - Amerikanske Visumkrav For Land Som Ikke Deltar I Visa Waiver-Programmet


Basert på landet du oppga i kvalifiseringstesten er du pålagt å søke om visum for USA. Du er ikke kvalifisert til å reise til USA under Visa Waiver-programmet. Kun statsborgere i de 39 Visa Waiver-landene kan reise til USA for opphold i inntil 90 dager uten visum. Alle andre nasjonaliteter (unntatt Canada) må søke om et visum for USA på forhånd.


Om Visa Waiver Program
Visa Waiver Program er et program innført av de amerikanske myndighetene som gjør det mulig for statsborgere fra 39 land å reise til USA for turisme eller forretningsformål i inntil 90 dager uten å skaffe et visum. Fordelen med å reise til USA under Visa Waiver-programmet er at du kan reise på kort varsel. Det er imidlertid ikke alle som kan reise til USA under Visa Waiver-programmet. Kun statsborgere i de 39 Visa Waiver-landene er kvalifisert til å søke, og ved godkjennelse kan de oppholde seg i USA i inntil 90 dager uten visum. Statsborgere fra alle andre land (unntatt Canada) må søke om visum før innreise til USA. Lær mer om Visa Waiver-programmet og se listen over de 39 Visa Waiver-landene.


Om B-2 turistvisum
Statsborgere fra de fleste land trenger et besøksvisum (B-1 forretningsvisum eller B-2 turistvisum) for å reise til USA. Søknadsprosessen for visum har blitt mer komplisert i løpet av de siste årene på grunn av nøyere undersøkelser av de fleste søkere. Søknadsprosessen for et amerikansk visum er fullstendig annerledes enn for ESTA. Søknadsprosessen for visum består av flere søknadsskjemaer og et personlig intervju ved et amerikansk konsulat eller ambassade. Blant en rekke krav vil du måtte dokumentere sterke bånd til hjemlandet ditt. Innreise til USA med et turistvisum har flere fordeler sammenlignet med innreise under Visa Waiver-programmet, blant annet muligheten til å endre status og forlenge oppholdet ditt.


Hvordan søke om turistvisum for USA:
Klikk her for å søke om ESTA. Søknaden tar i gjennomsnitt under 15 minutter og du kan søke på ditt eget språk. Når du har fylt ut skjemaet vil ESTA-søknaden bli sendt til e-postadressen du oppga i søknaden. Sjekk det vedlagte PDF-dokumentet for å sikre at søknaden ble godkjent og at informasjonen du oppga er korrekt.